Programma “Molen De Hoop” mei 2021

(met inachtneming van de geldende coronamaatregelen)

Zaterdag 8 en zondag 9 mei: Digitale Nationale Molendagen van 10.00 uur tot 16.00 uur zonder bezoekmogelijkheden. De molenaars laten de molen, indien mogelijk versierd draaien, er zijn een beperkt aantal windmolentjes, een gratis weggevertje, verkrijgbaar voor de jongste kinderen en er kunnen meelproducten worden afgehaald. We kunnen vanaf het Molenerf genieten van de nieuwe molenraampjes die vorige week door overbuurman Kees Vergouwen aan ons trots molenaarsteam onder leiding van Toon Hendrikx overhandigd werden. U kunt al wandelend genieten van onze bewegende molen in het Sprundelse landschap tijdens een van de Meule-Ommekes die allemaal vanaf molen De Hoop vertrekken en op de website van Beleef Sprundel te vinden zijn.. Na elke wandeling vraagt u zich gegarandeerd af: ‘Wie durft nog te beweren dat onze molen niet bij Sprundel hoort?”

 

Zaterdag 29 mei: NL Doetdag van 10.00 uur tot 16.00 uur waarbij verschillende molenklusjes door vrijwilligers uitgevoerd worden, indien de coronamaatregelen dit toelaten.

Molenbeltbeheer: Zoals bekend hebben we in de voorbije weken kunnen genieten van de vele bloeiende narcissen en op dit moment kleurt de belt paars door de vele bloeiende reigersbekken. De vrijwilligers van de Molenstichting zullen de belt maar een beperkt aantal keren per jaar meer maaien om zo de biodiversiteit te vergroten.

Op de bres voor de Sprundelse molenbiotoop: Molen de Hoop heeft wind nodig! Onze  molenaars kennen het belang van een goede molenbiotoop. Maar weet u ook wat dat betekent en hoe belangrijk het voor onze  molen is om zonder obstakels wind voor de wieken aangevoerd te krijgen? Molenstichting “De Hoop Sprundel” tracht door overleg meer kennis en begrip te laten ontstaan voor het behoud en creëren van een goede molenbiotoop. Op dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen die bij voldoende wind  draait. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek, onder voorbehoud van de coronamaatregelen.