molen de hoop sprundel

Vacature : Molenstichting “De Hoop Sprundel” zoekt molenvrijwilligers die wat vrije tijd willen investeren in het beheer en behoud van Molen de Hoop Sprundel

Met de slogan “Voel je thuis op Molen De Hoop Sprundel” zoeken wij mensen die hun belangstelling voor onze molen om willen zetten in vrijwilligerswerk.

Als je belangstelling hebt voor onze molen en je wilt je inzetten voor het behoud van molen De Hoop, kom dan eens langs. We kunnen je alles vertellen over de doelstellingen en taken van onze molenstichting, en over de verschillende vrijwilligersfuncties die er zijn en over de opleiding tot vrijwillige molenaar of tot molengastvrouw/gastheer. Als de molenaar en/of molengidsen aanwezig zijn kunnen zij je vragen beantwoorden en ook een rondleiding door de molen geven. Molen De Hoop kan alleen behouden blijven met de inzet van molenvrijwilligers.
Onze molen trekt steeds meer bezoekers als er activiteiten door het jaar heen worden georganiseerd. Daar zijn molenaars voor nodig, maar ook molenvrijwilligers zijn heel belangrijk. Denk aan molengidsen, molengastvrouw of -gastheer, “Meulewienkeltje”-vrijwilliger, molenklusser, molentuinman en bestuursleden voor de molenstichting. Molenvrijwilliger kun je dus op heel veel manieren zijn, zelfs als je alleen voor kortere projecten in gezet kunt worden, is er op onze molen genoeg te doen.

Er zijn in de komende periode nieuwe molenvrijwilligers nodig om het vrijwilligersbestand op onze molen op peil te houden. Kom eens langs bij onze molen en maak een praatje met de molenaar of molenvrijwilligers. Zij vertellen je alles over molenvrijwilliger zijn, en de vele leuke mogelijkheden om vrijwilligerswerk voor molen De Hoop te doen.

Zonder voldoende vrijwilligers die zich inzetten voor deze prachtige monumentale, volledig maalvaardige molen komt deze Sprundelse molen misschien wel stil te staan.

Klik hier voor de vacature beschrijving (URvoice, vacaturebank voor vrijwilligers)