Fiona Broeders Sprundelse decoratie- en restauratieschilder werkt aan molenprojecten

Veilig stellen historische wandtekst op meelzolder

Fiona Broeders, 28 jaar en sinds haar 22e is zij zelfstandig ondernemer. Zij is in  2014 afgestudeerd als decoratie- en restauratieschilder. Daarna heeft zij diverse opleidingen en cursussen gevolgd om zichzelf verder  te specialiseren. Zij is, onder andere naar Brussel gegaan om meester te worden in hout- en marmerimitaties.

Zij vindt het ook nu leuk en belangrijk zich zelf te blijven ontwikkelen. Zij doet in het dagelijks leven niet alleen restauratiewerk, maar ook decoratiewerk. Zij maakt veel muurschilderingen, zoals baby- kinderkamers, en werkt ook voor horecazaken. Daarnaast is zij huisschilder en decorateur.

Toen zij werd gevraagd om de tekst in de molen te restaureren, heeft zij geen moment getwijfeld.

Zelf in Sprundel geboren en opgegroeid vond zij het extra leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de molen van haar dorp.

Voor het opknappen van de wandtekst is zij begonnen met het schoonmaken en ontvetten van het oppervlak. Daarna heeft zij de losse stukken weggekrabd en de gaten opgevuld. Vervolgens zijn  de witte gedeeltes met muurverf geschilderd en de zwarte letters opnieuw met penseel geschilderd.

www.fionabroeders.nl