Gezonde recepten – Health Coach Ilona

 


 

 


 

Recept voor volkoren stokbrood. Lekker voor bij de soep. Veel bak- en kookplezier !

Volkoren stokbrood
Ingrediënten: 400 gram volkoren meel van molen De Hoop, 100 gram bloem van molen de Hoop, 300 ml lauw water, 1 zakje gist, 15 gram olijfolie, 5 gram zout.

Activeer de gist in 100 ml lauw water, voeg het meel, de bloem , de olie, het zout en de rest van het water bij elkaar en kneed, voeg tijdens het kneden de geactiveerde gist toe, kneed goed tot 1 geheel. Laat het deeg in een kom rijzen/rusten tot het volume verdubbeld is (ca 20 a 30 minuten onder een vochtige theedoek). Maak hier een stokbrood van. Het aantal hangt af van hoe groot je ze wil hebben. Laat het stokbrood 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe het stokbrood 20 minuten de oven in op 210 graden. Tip: Voeg eens Italiaanse kruiden toe voor een ander smaakje.

Bonusrecept voor gezonde pompoensoep. Zo simpel, maar o zo lekker en snel klaar.
Ingrediënten: 800 gram pompoenblokjes (kan ook uit de diepvries), 1 ui, 2 tl Ras el Hanoutkruiden,
1 tl kerrie, 1 groentebouillonblokje minder zout, 400 ml water.

Doe wat olijfolie in een pan en bak de pompoenblokjes kort aan. Snijd een ui in een stukjes en bak deze kort mee. Voeg het water toe, het bouillonblokje en de kruiden. Breng aan de kook. Als de pompoenblokjes zacht zijn, zijn ze gaar. Pak een staafmixer en pureer de soep. Eet smakelijk !


 

 

 

 


Recepten met Sprundelse meelproducten voor een gezonde leefstijl

“Ik vind het mooi om een bijdrage te leveren aan het behoud van een stukje Sprundelse molen geschiedenis, waarvan ik al mijn hele leven, als Sprundelse, ook deel van uitmaak. Als kind herinner mij een molen rondleiding en ik kwam er wel eens voorbij tijdens het buiten spelen. De bakker, bij ons in huis, mijn vriend, heeft al menig volkoren broodje gebakken van molen De Hoop meel en ook kaasstengels, focaccia, cake en koekjes. Je zou het misschien niet verwachten, maar als voedingscoach eet ik dat ook op z’n tijd…. het gaat in mijn ogen namelijk allemaal om balans. Op de Molen Facebookpagina mag ik wat van mijn recepten gaan delen. Recepten van meelproducten van de molen, die ook nog eens passen binnen een gezonde leefstijl. Het is een onderwerp wat op het moment erg leeft en waar ik me dagelijks mee bezig houd.”

Op  www.hcilona.nl  en op  www.facebook.com/healthcoachilona kunt u alle informatie over dit onderwerp vinden