Molenvrijwilligers

Zo maar wat werkzaamheden van de molenvrijwilligers:
Openstelling molen, molenbelt maaien, heg onderhouden, gaaswerk herstellen, terrasje achter de uitvaart aanleggen, ‘t schoonhouden van de molen, koffie en thee schenken, molenzeilen reinigen, groepen ontvangen, rondleidingen verzorgen, activiteiten organiseren en molenkennis vergaren.

De molenvrijwilligers zijn betrokken bij:
-het klein onderhoud van de molen
-het tuinonderhoud rond de molen
-de ontvangst en rondleiden bezoekers op afspraak
-de verkoop van molenproducten

 

molenvrijwilliger

 

 

 

 

 

 

 

 

Kortom, molenvrijwilligers zijn noodzakelijk om onze molen te behouden.


 

Molengidsen voor Molen De Hoop

 

Zonder molenvrijwilligers staat Molen De Hoop stil, maar ook zonder molengidsen. Als molenstichting hebben we een cursus molengids “De Hoop” georganiseerd zodat we als stichting voldoende molengidsen hebben die veel weten van molen De Hoop en onder leiding van onze molenaar Toon Hendrikx hun kennis nog steeds vergroten.

De molengidsen dragen zorg voor het rondleiden en organiseren van molenactiviteiten. Naast praktische en theoretische kennis over de molen, speelt voor de molengids ook de veiligheid, molenkennis in zijn algemeenheid, en klantvriendelijkheid een rol.

Voor Molen De Hoop zijn de molengidsen: Wim Mathijssen, John Bastiaanssen, Wim Aarts, Wim Heeren, José Van Loon, Mariëtte Veraart en Pieter Aarts.

 

 

 

 

 

 

molengids

 

 

 

Hebt u veel belangstelling voor Molen De Hoop maar geen tijd om als molenvrijwilliger mee te helpen aan het behoud?
Word dan Vriend van Molen De Hoop