“Op weg naar een Sprundelse molenbelt met meer biodiversiteit” op het Molenerf

Molenstichting “De Hoop Sprundel” heeft ter gelegenheid van het 180 jarig bestaan ook een plan ontwikkeld om de molenbelt zo natuurlijk en fleurig mogelijk in de omgeving van het Molenerf in te passen en is daarom de laatste fase met aanpassingen aan de molenbelt gestart. Molenvrijwilligers zijn begonnen met het rooien van de helft van de verouderde en versleten berberishaag aan de zuidwest- en westzijde van molen De Hoop”.

Aan de voet van de molenberg, al of niet omzoomd door een keienstrookje, zal een strook met inheemse planten ingezaaid worden. We gaan op zoek naar een goede, sterke, groene begroeiing van de molenbelt die we niet iedere 3 weken moeten maaien maar die goed tegen droge periodes kan en liefst ook nog groen is met kruidige, bloeiende meerjarige vlinder- en bijenplanten, waaronder ook bolgewassen.
Voor de komende herfst willen we al aan de slag gaan met een gedeeltelijke beplanting van een zo natuurlijk mogelijke molenbelt. We willen graag echt aandacht voor de vlinders, (wilde) bijen en andere insecten met een zaadmengsel of aanplant en dat ook nog eens kleurrijk en fleurig is.

 

 

Klik hier om foto’s van de voortgang (december 2020) te bekijken